BORGMESTER STEEN DAHLSTRØMS TALE

KÆRE ALLE

I år er det 40 år siden, at fremsynede personer her fra området stak hovederne sammen og lagde grunden til Fjelsted Speedway Klub. Det var en mørk og blæsende novemberaften i et lille kvistværelse i Ejby Ungdomsklub tilbage i 1973, at de første planer for klubben blev drøftet. Blandt dem der deltog var Carl Andreasen, som stadig er medlem. Det var dengang, da mange af os havde længere hår, var iført islændersweatre og måske havde en knallert. Nogle af dem med knallert blev af de lidt ældre kaldt
”vilde” unge, men heldigvis fandt man også plads til dem med krudt i – nemlig her i klubben.

Navnet blev Fjelsted Knallert Klub – Det vi i dag kender som Fjelsted Speedway Klub, FSK. De ”vilde” unge og fartglade, havde nu et sted at være. I begyndelsen var der trange kår, de meget unge knallertkørere blev ældre, og med alderen kom behovet for andre typer baner. 500cc kørerne måtte derfor i begyndelsen låne sig til baner, men i 1976 blev der på kun 28 dage anlagt en næsten tro kopi af Vojens Speedway bane. Frivilligt arbejde kan gøre underværker. Og en lille smule kækhed.
For senere er det jo sluppet ud, at grunden til at banen lignede den i Vojens var såre simpel: Klubbens formand og næstformand havde været i det sønderjyske og taget mål efter Ole Olsens bane. Mon ikke han har tilgivet jer den del af historien? For mange af Oles kolleger og konkurrenter er begyndt lige netop her, hvor vi står i dag.

Jeres klub har haft både op- og nedture i de 40 år, der er gået – og det er kun naturligt, når man kigger over så mange år. Heldigvis er sejrene i overtal, og I har fostret mange store navne. Heriblandt verdensmestre som Jan O. Pedersen, Nicki
Pedersen, Nicki Barrett, Anders Thomsen og Frederik Jakobsen, der blev ungdomsverdens-mester i år. De resultater kan I godt være stolte af.

FSK er drevet af et enormt sammenhold, der giver brændstof til de flotte resultater. Nogen gik med i klubben, fordi de var forældre, andre fordi de kørte i klubben og andre borgere bakkede op, blot fordi de boede i samme by som de unge.
Eksempelvis lagde Arly og Hanne Jensen frugtplantage til – så knallertkørerne kunne fræse derudaf. Det er det, man kalder fællesskab. I FSK har I desuden været gode til at vælge de rigtige formænd. Tag Lasse Hansen, der nærmest boede ved banen for at kunne styre alle detaljer. Og ikke mindst dig Annette, du er jo blevet indbegrebet af Fjelsted Speedway Klub. I 2007
blev du hædret for din indsats med prisen årets fynske kvindelige idrætsleder. Men ikke nok med det – her i år blev du så igen hædret som årets frivillig leder i Middelfart Kommune.

En del af hemmeligheden bag FSK’s succes ligger gemt i jeres evne til at spotte de rigtige personer til de rigtige poster.
Her i klubben giver I den fuld gas både på banen, og når I roder med cyklerne derhjemme i værkstedet. Bliv ved med det, for det er vigtigt at have en sund interesse.
I en forening eller sportsklub får man nemlig ikke kun den umiddelbare oplevelse af for eksempel at dyrke sin hobby eller sport. Man bliver også en del af et forpligtende fællesskab, ja, jeg vil gå så vidt som til at sige, at det er i foreningerne, at mange af os første gang lærer demokratiets spilleregler.

I er alle på hver jeres måde gode rollemodeller på de pladser, I udfylder her i klubben. Ingen af jer kan undværes i FSK, og alle bidrager I til klubbens og speedwayens fremtid. Bliv ved med det.
Held og lykke til jer alle – og gi’ den nu gas!