FJELSTED SPEEDWAY KLUB

HVEM ER VI?

VORES ROLLE I DANSK SPEEDWAY

Fjelsted Speedway Klub blev en del af dansk speedway for næsten 45 år siden, da vi i 1973 og på en kold og blæsende novemberaften blev grundlagt. Klubben blev ved grundlæggelsen i 1973 i første omgang navngivet Fjelsted Knallertklub. Selve grundlæggelsen af det, der i dag hedder Fjelsted Speedway Klub, fandt sted i et lille kvistværelse i Ejby Ungdomsklub. Siden vores etablering har vi været en fast bestanddel af dansk speedway, og frem til i dag har vi bevist over for både os selv men også omverdenen, hvad der skal til for at skabe en stærk klub. I dag er vi yderst konkurrencedygtige på både et professionelt niveau og på amatørsiden.

Opnået store resultater for dansk speedway

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er utrolig stolte af de resultater, vi har opnået gennem tiden. Lige nu er vi den klub i verden, der har opfostret flest verdensmestre. Siden vores grundlæggelse i 1973 har vi opnået hele 26 VM-titler i klasserne 80cc Individuel YGT500cc Individuel500 CC Hold-VM500cc Par-VM samt 500cc Hold-VM for u/21. Tilværelsen som førende på et område som dette ser vi som en indikation på, at store dele af vores tilgang til sporten er den rigtige.

Af eksempler på nogle af de største af klubbens kørere, der kan prale af VM-titler, kan nævnes prominente danske navne som Jan O. Pedersen, Nicki Pedersen og Peter Kildemand.

Vi favner hele mennesket

Der ligger selvfølgelig flere elementer til grund for den store succes, vi har haft igennem årene. Èt aspekt er det, at medlemmerne i vores klub hele tiden har arbejdet hårdt for, at vi skulle blive en etableret del af dansk speedway. En anden ting er dog, at vi, som klub, aldrig kun har set vores kørere som blot kørere. I stedet har vi altid gjort meget ud af at favne hele mennesket og i denne forbindelse knytte medlemmers familier til klubben. Dette, må man sige, har givet pote. Vi er stolte af, hvor vi befinder os i dag.