Varde blev sendt hjem med et nederlag

Varde blev sendt hjem med et nederlag

Region Varde blev sendt hjem med et nederlag

Team Fjelsted sagde godt og grundigt tak for sidst til Region Varde, som måtte køre den lange vej hjem fra onsdagens ligamatch i Fjelsted med et nederlag på 50-36 i bagagen

IMG_0180Peter Kildemand (blå) og Patrick Hougaard (rød) besejrede Mads Korneliussen (hvid) og Max Fricke (gul) i heat 4. Ganske vist lykkedes det Korneliussen at klemme sig imellem Fjelsted-kørerne og snuppe andenpladsen; men Patrick Hougaard fik revanche i heat 6, hvor Korneliussen ikke fik det forventede udbytte af sin jokerstatus. (Foto: © John L. Hansen)

Fuld af optimisme udtalte Region Vardes holdleder før onsdagens returmatch på Fjelsted Speedwaycenter, at der var alt for langt at køre helt til Fjelsted bare for at tabe, og at han regnede med at have gode chancer for en sejr.
Hvis den gode holdleder har følt turen fra Outrup til Fjelsted lang, er der dog ingen tvivl om, at han må have følt turen hjem endnu længere, for da matchen var forbi havde Region Varde fået et velvoksent nederlag på 14 point at slæbe på.
I sandhedens interesse skal det dog siges, at de også havde et bonuspoint at hygge sig med på hjemvejen; men det var også alt, for til trods for, at vestjyderne kastede alt, hvad de havde af jokere og taktiske reserver i hovedet på Team Fjelsted, lykkedes det dem kun at redde én eneste heatsejr i land. – Og den kom ikke overraskende i “gæsternes heat”, heat 10.

Med andre ord blev det en match, hvor det var en ren fornøjelse at være Fjelsted-fan, og hvor selv Team Fjelsteds holdleder Morten Svendsen efter eget udsagn kunne slappe af uden at være i tvivl om resultatet, da det første par heats var kørt og Fjelsted havde fået et seks points forspring.
Efter heat 5 var forspringet vokset til 10 point, og Region Varde lod omgående sin A-kører Mads Korneliussen trække i den sorte joker-hjelm, da han sammen med Tobias Thomsen skulle møde Fjelsteds 2 x Patrick i heat 6. Udbyttet blev imidlertid ikke helt som forventet, for Patrick Hougaard vandt heatet med Patrick Hansen på tredjepladsen, og dermed blev resultatet 4-4, og Team Fjelsted beholdt sin føring.

IMG_0175

Nikolaj Busk Jakobsen (rød), som her ses i duel med Sam Masters (gul), blev kåret som dagens fighter. (Foto: © John L. Hansen)

Allerede i det følgende heat gjorde Varde et nyt forsøg og indsatte Sam Masters som taktisk reserve sammen med Max Fricke mod Peter Kildemand og Nicolas Covatti; men heller ikke her gik det som planlagt. For ganske vist vandt Max Fricke heatet og tilføjede Peter Kildemand hans eneste pointtab i hele matchen; men til gengæld besatte Covatti tredjepladsen, mens Vardes taktiske reserve måtte nøjes med et rundt nul.
Et nyt forsøg blev gjort i heat 9, hvor D-køreren Tobias Thomsen blev erstattet af Max Fricke; men heller ikke her var der gevinst til Region Varde, som måtte se Nicolas Covatti tage sejren i et uafgjort heat, hvorefter man kunne holde pause med stillingen 33-23.

Som nævnt lykkedes det gæsterne at køre deres eneste heatsejr hjem i heat 10, og de forsøgte at følge succesen op med endnu en gang at indsætte taktisk reserve i heat 11, hvor Mads Korneliussen overtog D-kørerens plads, dog uden at kunne stille noget op over for Peter Kildemand og Nikolaj Busk.
Peter Kildemand og Patrick Hougaard kørte en 4-2 sejr hjem i heat 12, og med den var også Team Fjelsteds samlede sejr i hus, og det eneste spørgsmål var dens  størrelse.
Dvs. rent teoretisk var det stadig muligt at bringe sejren op på de 20 point, som ville betyde, at der skulle køres skilleheat om bonuspointet. Men så dårligt var gæsterne trods alt heller ikke kørende.
De to nomierede heats sluttede henholdsvis 4-3 og 3-3, og dermed kunne Team Fjelsted notere en sejr på 50-36, og Region Varde fik lov at tage bonuspointet med sig hjem.

Fotos: © John L. Hansen.

Holdleder Morten Svendsen skænker imidlertid ikke bonuspointet mange tanker, men nyder bare sejren:
– Jeg havde aldrig regnet med, at vi ville have nogen som helst mulighed for at redde bonuspointet oven på vores nederlag i Outrup, som simpelthen var det grimmeste, jeg til dato har oplevet, siger han.
– Matchen i dag var til gengæld noget af det dejligste, for det var en match, hvor jeg kunne slappe helt af og se os vinde så overbevisende og med så meget overskud over en modstander, som jeg faktisk synes har et rigtig godt hold med mange stærke kørere.

– Jeg er stolt af de drenge, siger Morten med overbevisning. De leverede en helstøbt indsats, og jeg har kun ros til dem allesammen!
– Selvfølgelig er der ingen, som går ud og vinder alle sine heats, indrømmer han. Men netop på det punkt synes jeg, at vores hold er fantastisk gode til at dække for hinanden, forstået på den måde, at hvis en går ud og laver noget, som ikke er helt perfekt i et heat, så er der en af de andre, som går ud og gør det godt igen i det næste.

– Så alt i alt kan jeg kun sige, at jeg er svært tilfreds, slutter Morten Svendsen, som nu glæder sig til fjorten dages pause inden næste hjemmebanematch.

IMG_0362

Team Fjelsted, her flankeret af paraplypigerne, blev hyldet efter den flotte sejr over Region Varde. Stående f.v.: Patrick Hansen, Nicolas Covatti, Nikolaj Busk Jakobsen (dagens fighter) og holdleder Morten Svendsen. Siddende: Patrick Hougaard og Peter Kildemand. (Foto: © John L. Hansen)

Resultat:

Team Fjelsted 50       Region Varde Elitesport  36  
1. Peter Kildemand (A) 17 6h  1. Max Fricke (B) 10 7h
2. Nikolaj Busk Jakobsen (B) 11+2 6h  2. Sam Masters (B) 10+2 7h
3. Patrick Hougaard (B) 11 6h  3. Mads Korneliussen (A) 14+1 7h
4. Nicolas Covatti (C) 10+1 6h  4. Jonas B. Andersen (C)  1+1 5h
5. Patrick Hansen (D)  1 4h  5. Tobias Thomsen (D)  1+1 2h

Dagens fighter: Nikolaj Busk Jakobsen, FSK