Team Fjelsted vandt første afdeling af slaget om Fyn

Team Fjelsted vandt første afdeling af slaget om Fyn

Første runde af det fynske lokalopgør blev en ualmindeligt langvarig affære.
Men solen skinnede, der var pølser på grillen, og Fjelsted førte fra start til slut.
Og vigtigst af alt endte det med en Fjelsted-sejr på 46-38.

fsk-msc_10075

Team Fjelsted efter sejren over Munkebo. Stående f.v. Patrick Hansen, Linus Eklöf, Peter Kildemand og holdleder Morten Svendsen. Forrest Patrick Hougaard og Ulrich Østergaard. (Foto: John L. Hansen)

Man skulle igennem adskillige omstarter i de indledende heats, da Team Fjelsted onsdag aften havde besøg af Munkebo Scorpions til årets første rent fynske Liga-opgør, og det varede ikke ret længe, før der rundt omkring kunne høres ironiske bemærkninger om, at dette kunne gå hen og blive en meget lang aften.
Det kom også til at holde stik, for der opstod flere forsinkelser i aftenens løb, og man var kun nået til den store pause, da speakeren kunne offentliggøre resultatet af matchen mellem Holsted og Esbjerg, som var startet samtidig.

Til gengæld blev det en rigtig fornøjelig match, ikke mindst set med Fjelsted-briller, for allerede efter de første fire heats havde Team Fjelsted bragt sig ti points foran gæsterne, og alt tegnede til, at det ville ende med en total nedslagtning.
Helt så let gik det imidlertid ikke, for Munkebo skulle vise sig at være en temmelig uforudsigelig modstander, både på grund af deres lidt usædvanlige A-C-B-D-B-opstilling, men især fordi opstillingen rent faktisk skulle vise sig at passe forbløffende godt med de resultater, man normalt ville forvente fra de forskellige pladser.

I første omgang var det dog ikke nogen større overraskelse, at gæsterne benyttede de ti points forskel i stillingen til omgående at indsætte joker i heat 5. Mere overraskende var det, at Anders Thomsen, som var indsat som joker, hurtigt begyndte at sakke agterud og tilsidst måtte trække af banen med motorproblemer. Men den største overraskelse var dog, at Munkebos D-kører Jesper Scharff ene mand formåede at give Ulrich Østergaard og Linus Eklöf baghjul og sikre gæsterne et uafgjort heat, hvilket selvfølgelig ikke helt var, hvad gæsterne havde håbet på. Men det var bestemt heller ikke, hvad hverken Fjelsteds kørere eller fans havde regnet med, efter at jokeren var trukket af banen, og det virkede på alle måder rimeligt, at Jesper Scharff senere blev kåret som dagens fighter.

Brug af taktisk reserve i det følgende heat bragte Munkebo to points nærmere, men et uafjort syvende heat holdt dem dog stadig på nogenlunde sikker afstand, og også heat 8 så ud til at ville fastholde stillingen med Patrick Hougaard sikkert i spidsen fulgt af Anders Thomsen, mens Ulrich Østergaard og Timo Lahti kæmpede om tredjepladsen. I første sving på sidste omgang fik Patrick imidlertid motorstop, hvilket sendte ham i hegnet i andet sving.
Dermed blev der en 1-5 sejr til Munkebo, som pludselig rykkede ubehageligt nær, og efter et uafgjort heat 9 kunne man gå til pausen med stillingen 29-25.

fsk-msc_9942

Helt efter bogen besejrede Peter Kildemand (blå) og Ulrich Østergaard (rød) Munkebos Lasse Bjerre (hvid) og Jesper Scharff (gul). (Foto: John L. Hansen)

Heat 10 og 11 skal som bekendt give sejr til hhv. gæsterne og hjemmeholdet, hvis alt går efter bogen, og det gjorde det. Kenni Larsen og Anders Thomsen slog Linus Eklöf og Patrick Hansen 1-5, og Peter Kildemand og Ulrich Østergaard kvitterede med en 5-1 sejr over Jesper Scharff og Lasse Bjerre.
Heat 12 sendte til gengæld igen Team Fjelsted på sejrskurs; men det blev samtidig et af aftenens mest dramatiske, da Munkebos Timo Lahti kørte op under holdkammeraten Kenni Larsen, som dog holdt sig på cyklen. Timo Lahti styrtede derimod selv og blev kørt fra banen i ambulance for senere at blive bragt til OUH for undersøgelse for brækkede ribben.
Dermed var det næsten givet, at Team Fjelsted måtte vinde omstarten, selv om et uafgjort heat var en teoretisk mulighed. Men over for en Peter Kildemand, som på denne aften vandt alle sine heat, og en Ulrich Østergaard, som var sikker på at score mindst et point, var Munkebos A-kører chanceløs.
Det var han også, da han i dagens allersidste heat igen, denne gang sammen med Anders Thomsen, mødte de samme to Fjelsted-kørere, for også denne gang vandt Peter Kildemand heatet med Anders Thomsen som nr. 2 og Ulrich Østergaard som nr. 3, mens Kenni Larsen lukkede leddet.
På det tidspunkt var Team Fjelsteds sejr dog for længs en realitet, efter at Patrick Hougaard havde vundet heat 13 fulgt af Anders Thomsen, Jesper Scharff og Linus Eklöf.

Holdleder Morten Svendsen er selvsagt godt tilfreds med både sejren og sit hold:
– Der er ros til alle, og jeg vil egentlig ikke fremhæve nogen; men jeg må alligevel nævne, at det er en fantastisk følelse for en holdleder at vide, at han har en A-kører/holdkaptajn/førstekører, som altid giver alt, hvad han har i sig, og som så godt som altid går på banen og kører en heatsejr hjem, siger han. En kører, som scorer maksimum, gør det til en fornøjelse at være holdleder.

– Personligt har jeg haft brug for at få bekræftet, at vi er så gode, som jeg går og siger, vi er, fortsætter Morten. Ikke fordi jeg selv har været i tvivl; men det er jo sjovest, når andre også kan se det.
I den forbindelse uddeler Morten roser til banefolkene:
– Da vi mødte Esbjerg for fjorten dage siden, var banen ikke helt tilfredsstillende og gav os ikke mulighed for at yde vores bedste, forklarer han. Men i aften var den lige som vi gerne vil have den, og det gav os endelig lejlighed til at vise, hvor gode vi er, og det gælder hele holdet.

– Det var selvfølgelig sort uheld, at Patrick Hougaards motor satte ud, netop som han var på vej mod en heatsejr, uddyber holdlederen. Men det er jo noget, der kan ramme alle, og det er i hvert fald ikke noget, som sætter en plet på Patricks præstation i øvrigt.
– Ulrich er måske ikke helt på højde med den Ulrich vi lærte at kende i sidste sæson; men han er godt på vej, og hans score i aften har jeg heller ikke noget at udsætte på, fortsætter Morten og slutter med en kompliment og en tak til aftenens gæstekører, Linus Eklöf:
– Jeg var på forhånd lidt nervøs for matchen i aften, da det gik op for mig, at Nicolas Covatti ikke kunne nå til Fjelsted; og jeg var meget taknemlig over, at Linus kunne springe til så tæt på to andre matcher, at han ikke engang kunne nå hjem og vaske cyklerne først. Det var flot gjort – og så leverede han selvfølgelig også en tilfredsstillende indsats.

– Så alt i alt er det helt bestemt en af de aftener, hvor det er sjovt at være holdleder, slutter Morten Svendsen.

Resultatet blev:

Team Fjelsted 46       Munkebo Scorpions 38  
1. Peter Kildemand (A) 18 6h 1. Kenni Larsen (A) 13 7h
2. Ulrich Østergaard (B) 10+1 6h 2. Anders Thomsen (C) 11+1 7h
3. Patrick Hougaard (B) 11+1 6h 3. Timo Lahti (B)  4+1 5h
4. Linus Eklöf (C)  7+1 6h 4. Jesper Scharff (D)  7+2 6h
5. Patrick Hansen (D)  0 4h 5. Lasse Bjerre (B)  3+2 3h

Dagens fighter: Jesper Scharff, MSC