Team Fjelsted tabte til Region Varde

Kun to point skilte før de sidste tre heat, men så trak Region Varde fra, mens uheldene raslede ned over Team Fjelsted.

Det var en tæt og spændende speedwaymatch stort set hele aftenen igennem, da Region Varde Elitesport tog imod Team Fjelsted.

34-32 var stillingen efter heat 11, og der var lagt op til et brag i aftenens sidste tre heat.

Men så styrtede en ellers velkørende Anders Thomsen, som snurrede rundt om sig selv, men havde Mads Korneliussen lige bag sig uden chance for at undvige, og så blev Thomsen bogstaveligt talt kørt over, så han slog skulder og ryg, og formentlig pådrog sig en mindre hjernerystelse. Og ikke nok med det, for Peter Kildemand blev også udelukket, og det fik Team Fjelsted-holdleder Morten Svendsen op i det røde felt.

– Det var samme forseelse, som Mikkel Bech lavede tidligere, uden at blive udelukket. Det erkendte selv Region Vardes holdleder. Hvis karma går lige op, så får vi en virkelig god sæsonafslutning, siger en uheldsramt holdleder hos Team Fjelsted.

Hos Region Varde var stemningen lige omvendt. De to matchpoint bringer holdet indenfor afstand af holdene i den tætte topstrid, og der var også en vis lettelse efter sejren.

– Jeg må indrømme, at jeg midtvejs ikke havde set os vinde så stor en sejr, som det nu blev til. Det var tæt hele vejen, og matchen bølgede frem og tilbage, men det var fedt, at vi vandt, siger Region Vardes holdleder Steven Andersen.

Han var stolt af sit mandskab, som kæmpede som et hold ud fra samme sammenhold, som sidste år indbragte Region Varde Elitesport det danske mesterskab.

– Jeg kan ikke fremhæve én, men hele holdet. Hver eneste bidrog med noget, og alle forsøgte, at hjælpe hinanden. Der blev sågar lånt dæk ud til hinanden. Det er det sammenhold, som vi vandt på sidste år, og som skal give os succes, hvis vi virkelig vil det her, siger Steven Andersen, som kunne se sine kørere vinde de sidste tre heat 13-4 i point. Derfor gik hjemmeholdet fra stillingen 34-32 efter heat 11 til resultatet 47-36.

Mikkel Bech Jensen blev Dagens Metalfighter, og han kørte sig virkelig op. Tre point i de første tre heat, og dernæst tre heatsejre og ni point i de næste tre heat, han kørte. Klasse og fortjent fighterhyldest foran 1420 tilskuere.

Team Fjelsted skal nu hjem og gruble lidt over situationen med mange skadede og en del uheld på det seneste.

– Jeg føler mig forfulgt af uheld for tiden. På onsdag kan jeg da stille et hold kun med skadede kørere, hvis jeg vil, siger sportschef Morten Svendsen ironisk.

– Det var en fin aften langt hen ad vejen, men så væltede Anders, og så synes dommeren, at vi skulle have en mavepuster med udelukkelsen af Kildemand, og så var den aften ovre, siger han, der dog havde ros til Anders Thomsen, som, præcis som sportschefen forudsagde efter onsdagens match i Slangerup, løftede sig.

– Det var præcis, som forudsagt, og Anders gjorde det flot i dag. Christian Thaysen fortjener igen ros. Nu har han på tre ligamatcher på halvanden uge slået Michael Jepsen Jensen to gange, og Hans Andersen en gang. Det er altså imponerende, lyder roserne.

Resultater fra matchen:

REGION VARDE ELITESPORT 47

Hans Andersen 13

Mikkel B. Andersen 7

Mads Korneliussen 13

Mikkel Bech 12

Marc Randrup 2

Holdleder: Steven Andersen

TEAM FJELSTED 36

Peter Kildemand 11

Nikolaj Busk Jakobsen 9

Anders Thomsen 10

Frederik Jakobsen 2

Christian Thaysen 4

Holdleder: Morten Svendsen