Team Fjelsted danske mestre

Kaptajn og Grand Prix-kører Peter Kildemand sikrede Team Fjelsted sejren i Metal Speedway League, da han med en andenplads i 22. og sidste heat sikrede Team Fjelsted sejren i Metal Superfinalen. Region Varde Elitesport tog sølv foran værterne Slangerup SK.

Team Fjelsted er danske mestre i holdspeedway for første gang i 22 år. Ikke siden 1995 havde holdet fra den traditionsrige fynske klub nemlig stået øverst på skamlen, før de onsdag aften foran et flot fremmøde på 3300 tilskuere i Slangerup vandt Metal Superfinalen, og dermed det danske holdmesterskab som samlet vinder af Metal Speedway League. Det danske holdmesterskab har historik tilbage til 1956, og Team Fjelsted blev onsdag aften den 56. vinder, da klubben tog sin femte guldmedalje siden det første mesterskab blev kørt ind i 1982.

– Jeg troede fuldt og fast på, at vi kunne vinde, og det var derfor vi kom herover. Jeg er stolt af mit hold, som vi har bygget på i løbet af sæsonen, og efter ferien er vi blevet bedre og bedre. Jeg synes vi bevarede roen hele vejen i en tæt match, og vi vinder som hold, og ikke kun fordi vi har Peter Kildemand som kaptajn, men han symboliserer til fulde vores klubånd og årsagen til at vi vinder, fordi han har kørt i klubben siden han var fem år, sagde sportschef Morten Svendsen i ryttergården, hvor han var omringet af sit hold, øl og champagne.

Kaptajn Kildemand afgjorde Superfinalen
Netop kaptajn Peter Kildemand kørte ud til 22. og sidste heat med bevidstheden om, at en andenplads ville sikre Team Fjelsted det danske mesterskab. Fynboen kiksede starten, hvor Region Vardes Mikkel Bech og Slangerups Kenneth Kruse Hansen var stukket af sted, og så var en omkørsel om DM-guldet i spil. Men Kruse fejlede og Kildemand strøg forbi, og derfra holdt han over tre omgange sin andenplads, før han over målstregen løftede forhjulet og endda havde overskud til at knytte venstre næve i fuld fart forbi det ternede flag, mens holdkammeraterne kom styrtende til og gav ham en lufttur.

– Det er stort for os, og for mig. Jeg har altid kørt for klubben, men aldrig vundet et dansk mesterskab. Jeg havde fået at vide, at andenpladsen ville gøre os til danske mestre, så jeg prøvede bare at komme godt i mål. Det er stort for klubben, og jeg synes vi har en rigtig god stamme, og Morten Svendsen har været god til at få kørere frem og tro på dem. Det er virkelig et holdmesterskab, som er dejligt at vinde efter så mange år uden DM-titlen til Fjelsted, hvor jeg har kørt altid, men aldrig vundet et DM før nu, sagde Peter Kildemand, som lørdag aften er Danmarks enlige repræsentant i Grand Prix-løbet i Stockholm.

Slangerup mærket af favoritværdigheden
Superfinalen igennem blev det et opgør mellem Team Fjelsted, Region Varde og Slangerup SK, som startede matchen forrygende med to førstepladser og tre andenpladser. Langsomt fik Region Varde og Slangerup dog kontakt, så pointfordelingen midtvejs kun var 19-17-19 points til de tre førende hold med Slangerup som DM-favoritter.

– Måske var vi lidt tynget af nerverne på hjemmebane. Kun tre kørere kørte nogenlunde op til standard, men uden at brænde banen af, mens en kører som Andreas Lyager virkede mærket, selvom han har været stærk for os på afgørende tidspunkter i denne sæson. Vi er lidt skuffede, når alt nu var linet op på hjemmebane, , siger Slangerups holdleder Lars Munkedal, som havde forsøgt, at lade kørerne fra grundseriens vindere tænke på finalen som enhver anden match.

– Jeg vil godt ønske Team Fjelsted tillykke. De er et stærkt hold, som er kommet stærkt mod slutningen af sæsonen, og når det nu ikke kunne være os, så synes jeg det er godt med dem som mestre, så vi fik et nyt mesterhold, siger værternes holdleder.

Region Varde tæt på at genvinde mesterskabet
Region Varde Elitesport bejlede hele aftenen til at kunne genvinde mesterskabet, og Mikkel Bechs heatsejr i sidste heat, bragte holdet forbi Slangerup fra bronze til sølv, og meget lidt manglede for, at endnu en DM-titel var endt i Varde.

– Lige nu er det som at pisse i modvind. Det luner lige lidt, men er også surt at blive nummer to, når man gik efter sejren og var så tæt på. Men tillykke til Team Fjelsted, som kørte flot og var stærke i aften, siger Region Vardes holdleder Steven Andersen, som fik tocifrede scores fra topscorer Mikkel Bech med 13 point, Hans Andersen med 12 point og Mads Korneliussen med 10 point.

Holsteds udlændinge svigtede
Holsted Tigers kom med i Metal Superfinalen på yderste mandat, men faldt fra hinanden i årets sidste match, hvor holdets to udlændinge svigtede med tre point tilsammen, mens Bjarne Pedersen med 8 point igen markerede sig, men ganske opsigtsvækkende også to point mere end resten af holdet tilsammen.

Holdleder Thomas Baastrup trøster sig dog med, at en, efter Holsted-forhold, dårlig sæson, trods alt bød på en finaleplads.

– Vi slutter blandt de fire bedste, og vi prøvede at ændre på holdet til det, vi troede ville passe til forholdene, så vi lænede os ikke tilbage, men vores to udenlandske kørere var ikke til stede, siger Baastrup, som kun fik 2 point fra semifinalehelten Krzysztof Buczkowski og 1 point fra Dawid Lampart.

Fjelsteds 15. DM-medalje
I Fjelsted fester de sikkert endnu efter klubbens 15. DM-medalje, og efter tre sølvmedaljer i de fem foregående år, så lykkedes det endelig onsdag aften med den første guldmedalje under det nuværende ligaformat, som blev indført i 2007.

– Mange har gennem tiderne sagt, at de har vundet for en klub med klubhjerte, men ingen har ment det så meget som os. Kildemand og Christian Thaysen har altid kørt i klubben, og jeg er vokset op lige ved siden af den. Denne sejr er til de mange frivillige og fans i vores klub, som bruger så mange timer på speedway. Hvis de kan finde bare lidt glæde ved, at vi har vundet Metal Speedway League, så er det en glæde for vores hold og klub, sagde sportschef Morten Svendsen i en hyldest til klubbens bagland og frivillige.

Team Fjeldsteds mesterhold består af Peter Kildemand, Frederik Jakobsen, Anders Thomsen, Patrick Hougaard og Christian Thaysen. Alle scorede stabilt, og holdets unge kørere viste flere gange høj klasse, som da Thaysen efter en straf på 20 meter for at køre i startsnoren, overhalede hele feltet og vandt 14. heat. Derfra førte Team Fjelsted resten af Metal Superfinalen, og Christian Thaysen blev i øvrigt kåret til årets Metal-fighter som bevis på en stor sæson.

Resultater fra Metal Superfinalen:

SLANGERUP SPEEDWAY KLUB 37
Mikkel Michelsen 11
Andreas Lyager 4
Michael Jepsen Jensen 9
Kenneth Kruse Hansen 10
Kenni Nissen 3
Holdleder: Lars Munkedal

REGION VARDE ELITESPORT 40
Hans Andersen 12
Mikkel Bech Jensen 13
Mads Korneliussen 10
Mikkel B. Andersen 1
Mads Hansen 4
Holdleder: Steven Andersen

TEAM FJELSTED 41
Peter Kildemand 12
Frederik Jakobsen 11
Anders Thomsen 7
Patrick Hougaard 5
Christian Thaysen 6
Sportschef: Morten Svendsen

HOLSTED TIGERS 14
Krzysztof Buczkowski 2
Bjarne Pedersen 8
Dawid Lampart 1
Jonas Jeppesen 2
Sam Jensen 1
Holdleder: Thomas Baastrup