Spænding til sidste heat

Spænding til sidste heat

Spænding til sidste heat,
da Esbjerg blev besejret

Årets første hjemmebanematch mod Esbjerg blev langt mere spændende end forventet, men den sluttede som den skulle, og gæsterne blev sendt hjem med et nederlag på 44-40

fsk-ems_9447

Nicolas Covatti (blå) fik en flot debut i Den Danske Speedway Liga, og vandt bl.a. sit første heat i Fjelsted-vesten, lige som han i heat 10 besejrede Esbjergs holdkaptajn, René Bach (gul). (Foto: John L. Hansen)

Det var koldt, det var blæsende, indimellem småregnede det, og selv Team Fjelsteds holdleder var for en gangs skyld trukket i lange bukser. Kort sagt var det en aften, hvor man skulle være mere end almindeligt glad for speedway for at synes, der var rigtig sjovt på lægterne, da Team Fjelsted onsdag den 13. maj tog imod Esbjerg Vikings i årets første Ligamatch på hjemmebane.
Til gengæld fik de knapt 800 tilskuere, som havde trodset vejret, al den spænding, de kunne ønske sig. For matchen blev uhyggeligt tæt, og afgørelsen faldt først i allersidste heat, hvor Patrick Hougaard og Peter Kildemand kom først over stregen og kørte en Fjelsted-sejr på 44-40 hjem.

Før det kom så vidt, havde publikum imidlertid i flere omgange set Esbjerg på sejrskurs, bl.a. efter dagens første heat, hvor Peter Kildemand måtte se sig slået af René Bach, mens det heller ikke lykkedes Ulrich Østergaard at holde Jurica Pavlic bag sig.
Team Fjelsted gav imidlertid svar på tiltale, da C-køreren Nicolas Cocatti i sit livs første heat på en dansk bane tog sejren med Patrick Hougaard i hælene, og gennem de følgende to heats lykkedes det hjemmeholdet at holde føringen. Det varede dog kun til femte heat, hvor Ulrich Østergaard blev udelukket efter et solostyrt og Covatti i omkørslen var chanceløs over for Esbjerg-duoen René Bach og Michael Palm Toft. Derefter var Vikingerne igen to point foran, selv om Fjelsted aldrig lod afstanden blive større end det.

Det blev årets debutant, Patrick Hansen, som igen bragte tingene i balance, da kan hentede sin første heatsejr i heat 9, mens Nicolas Covatti kæmpede indædt for at henvise Michael Palm Toft til sidstepladsen, efter at Kamil Pulczynski var blevet udelukket efter et styrt. Det lykkedes også gennem det meste af heatet, og først på sidste omgang fik Palm Toft held til en forbikørsel, som begrænsede Fjelsteds sejr til 4-2. Men alt i alt var det nok til, at udligne stillingen til 27-27 ved pausen.

fsk-ems_9414

Patrick Hansen (blå) markerede sig fornemt i sin første hjemmebanematch, da han vandt heat 9, mens Nicolas Covatti (rød) var travlt beskæftiget med at holde Esbjergs Michael Pam Toft ude af billedet. (Foto: John L. Hansen)

De tre mellemheats bragte langt om længe Team Fjelsted i førertrøjen, og med stillingen 38-34 efter heat 12 begyndte alt at tegne til en Fjelsted-sejr.
Men træerne får som bekendt ikke lov at gro ind i himlen, og spændingen nåede endnu engang kogepunktet, da Esbjerg udlignede med en 1-5 sejr i heat 13, og først da Patrick Hougaard og Peter Kildemand vandt dagens sidste heat 5-1, faldt tingene på plads – set med Fjelsted-øjne.

Trods sejren har holdleder Morten Svendsen dog svært ved at finde den store begejstring frem:
– Vi vandt, og publikum fik en spændende match, så sådan set var det, som det skulle være, siger han. Men der var anledning til nervøse trækninger et par gange, og på hjemmebane burde vi have kunnet slå det hold, vi mødte i aften, med mere end de fire point.
– Vi dummede os et par gange undervejs, og for mit eget vedkommende var jeg nok ikke helt på toppen, men tog den lidt for meget på rutinen, fortsætter han. Så selv om vi vandt, mener jeg, at vi skal blive bedre på hjemmebane.

Morten har dog ros til Nicolas Covetti, der som nævnt kørte sin karrieres første match ikke bare for Fjelsted, men i Den Danske Speedway Liga i det hele taget, og som så vidt vides er Ligaens første kører med italiensk licens og også den første argentinske kører på en dansk bane:
– Jeg synes, det er meget flot af en kører, som kommer til et helt nyt hold uden at kende nogen af os, at han udviser så meget holdånd, at han går ud og giver en ung holdkammerat mulighed for at vinde en heatsejr. For en ung kører som Patrick Hansen betyder det selvfølgelig rigtig meget at få lov til at vise, hvad han duer til, første gang han kører på sin nye hjemmebane, så det var flot gjort af Covatti at hjælpe ham, siger holdlederen.
– Derudover er 8 points selvfølgelig en absolut godkendt indsats af en C-kører, så jeg regner helt sikkert med, at vi får ham at se på Team Fjelsted igen, slutter Morten.

fsk-ems_9516

Team Fjelsted efter sejren i årets første hjemmebanematch: Bagest f.v. Nicolas Covatti, Patrick Hansen, Peter Kildemand og Morten Svendsen. Forrest: Patrick Hougaard og Ulrich Østergaard. (Foto: John L. Hansen)

Team Fjelsted 44       Esbjerg Vikings 40  
1. Peter Kildemand (A) 14+1 6h 1. Jurica Pavlic (B)  7+3 6h
2. Ulrich Østergaard (B)  8 6h 2. René Bach (B) 14 6h
3. Patrick Hougaard (B) 11+1 6h 3. Mikkel Bech (B)  8+1 6h
4. Nicolas Covatti (C)  8 6h 4. Michael Palm Toft (C)  9+1 6h
5. Patrick Hansen (D)  3 4h 5. Kamil Pulczinski (C)  2+2 4h

Dagens fighter: Michael Palm Toft