Sølv til Team Fjelsted

Sølv til Team Fjelsted

En uhyggeligt tæt Superfinale sluttede med sejr og en DM-titel til Munkebo Scorpions, mens Team Fjelsted i allersidste heat sneg sig et enkelt point forbi Esbjerg Vikings og tog både finalens andenplads og årets sølvmedaljer

IMG_2442

Team Fjelsted besatte andenpladsen i finalen og blev dermed sølvvindere i Den Danske Speedway Liga 2015. F.v. Peter Kildemand, Nikolaj Busk Jakobsen, Nicolas Covatti, Frederik Jakobsen, Patrick Hansen, Patrick Hougaard og (halvt skjult) holdleder Morten Svendsen. (Foto: © John L. Hansen)

Der har sjældent været kørt så tæt en fireholds match som den, der onsdag aften blev afviklet på Munkebo Speedwaycenter, og det må have været lysende klart for enhver, at det var fire særdeles jævnbyrdige hold, som denne aften mødtes til årets Superfinale i Den Danske Speedway Liga.
Faktisk skulle man helt frem til dagens næstsidste heat, før afstanden mellem top og bund oversteg tre point, og undervejs havde alle fire hold oven i købet skiftedes til at holde føringen.

Dermed blev der spænding om det endelige udfald af både finalen og Ligaen fra start til slut, og det er ingen overdrivelse at sige, at det blev den mest spændende finale, som har været kørt, siden Superfinalen blev indført. Og dramatikken manglede heller ikke, for der blev gået hårdt til stålet, og det blev til ikke så få styrt, udelukkelser og omstarter undervejs.

Peter Kildemand (hvid) vandt heat 6 foran Vitalky Belousov (rød), Mikkel Bech (blå) og Jonas B. Andersen (gul). (Foto: © John L. Hansen)

Munkebo Scorpions sluttede som bekendt grundserien på førstepladsen med Esbjerg som nummer to og Fjelsted på tredjepladsen og Region Varde som nummer fire, og endnu efter heat 21 så det ud til, at Superfinalen ville ende på samme måde. Munkebo førte på det tidspunkt med 34 point og var således sikre på Danmarksmesterskabet, selv om Esbjerg med 32 point stadig havde en lille chance for at vinde finalen. Til gengæld tegnede alt til, at Vikingerne ville få sølv, mens Team Fjelsted, der lige som Region Varde havde 30 point, så ud til at slutte som bronzevindere.

IMG_2090

Team Fjelsted lagde ud med en heatsejr, da Nikolaj Busk Jakobsen (hvid) vandt heat 1 foran Niels Kristian Iversen (blå), Max Fricke (gul) og Vitaly Belousov (rød). (Foto: © John L. Hansen)

Imidlertid vandt Peter Kildemand dagens allersidste heat foran Munkebos Hans Andersen og Region Vardes Mads Korneliussen, og dermed rykkede Team Fjelsted op på Finalens andenplads.

Det betød, at Team Fjelsted og Esbjerg Vikings begge sluttede med i alt 4 matchpoint; men Team Fjelsteds bedre placering i finalen medførte, at de to hold også byttede plads i den samlede stilling. Forskellen var ganske vist kun et enkelt point; men det var nok til, at Fjelsted-drengene kunne overraske alle ved at bestige podiet som sølvvindere, mens Esbjerg Vikings måtte tage til takke med bronzen.

Nicolas Covatti (hvid) vinder heat 7 foran Niels Kristian Iversen (blå), Mads Korneliussen (gul) og Timo Lahti (rød). (Foto: © John L. Hansen)

Nicolas Covatti (hvid) vinder heat 7 foran Niels Kristian Iversen (blå), Mads Korneliussen (gul) og Timo Lahti (rød). (Foto: © John L. Hansen)

Nicolas Covatti (hvid) vinder heat 7 foran Niels Kristian Iversen (blå), Mads Korneliussen (gul) og Timo Lahti (rød). (Foto: © John L. Hansen)

Jeg vil overlade det til de nye Danmarksmestre fra Munkebo at bruge ordet “fantastisk” om deres velfortjente guldmedaljer, så jeg vil nøjes med at sige, at jeg er meget, meget glad, siger holdleder Morten Svendsen.
– Vi har aldrig troet, at guld var en realistisk mulighed, og i aften havde jeg bare håbet på, at vi kunne beholde bronzen, så jeg er ovenud lykkelig for, at vi endte med at vinde sølv, fortsætter han.

Morten er fuld af lovord om sit holds indsats både i finalen og gennem hele sæsonen:
– Det er ingen tilfældighed, at vi ender heroppe, siger han. Det er syv mand, der bragt os så vidt, for foruden de fem, som var på banen i aften har jo også Ulrich Øtergaard og Frederik Jakobsen ydet et væsentligt bidrag til sølvmedaljerne.
– Så jeg kan bare sige, at jeg er rigtig, rigtig stolt af de drenge, slutter holdlederen.

Glimt fra matchen

Resultat af finalen:

Munkebo Scorpions 36     Team Fjelsted 33
1. Hans Andersen (A) 14 1. Peter Kildemand (A) 12
2. Anders Thomsen (C)  9 2. Nicolas Covatti (C)  4
3. Timo Lahti (B)  4 3. Patrick Hougaard (B)  3
4. Vitaly Belousov (B)  3 4. Nikolaj Busk Jakobsen (B)  9
5. Jesper Scharff (D)  6 5. Patrick Hansen (D)  5
Esbjerg Vikings 32 Region Varde 31
1. Niel Kristian Iversen (A) 10 1. Dakota North (B)  8
2. Mikkel Bech (B)  9 2. Max Fricke (B)  8
3. René Bach (B)  7 3. Mads Korneliussen (A)  9
4. Michael Palm Toft (C)  2 4. Jonas B. Andersen (C)  2
5. Simon Nielsen (D)  4 5. Michael Thyme (D)  4

Slutstilling:

Munkebo Scorpions: 4+4 = 8
Team Fjelsted: 1+3 = 4
Esbjerg Vikings: 2+2 = 4
Region Varde: 0+0 = 0

Download heatskemaet

Årets Fighter: Emil Grøndal 

Årets Startpiger:
1. Esbjerg
2. Holsted
3. Munkebo