Slagtehus Esbjerg

Slagtehus Esbjerg

Slagtehus Esbjerg

Esbjerg-vikingerne lagde ud med at slå Team Fjelsted til jorden med fem heatsejre, og derefter begyndte en total nedslagtning af et reduceret Fjelsted-hold, som måtte indkassere et sviende nederlag på 57-27.

patick-hansen

Et af matchens få lyspunkter var Patrick Hansen (hvid), som hentede 4 point i sine to første heat og bl.a. besejrede Esbjergs holdkaptajn. I heat 6 lykkedes det dog René Bach (blå) at køre forbi ham, mens der ikke blev points til Jonas Jensen (rød) .

For bare et par dage siden udtalte Team Fjelsteds holdleder Morten Svendsen, at han anså Esbjerg for at være favoritter i onsdagens returmatch på Granly Speeedway Arena, hvor Team Fjelsted måtte stille uden sin holdkaptajn på en bane, som aldrig har været nogen Fjelstedkørers livret.
Morten havde dog en trumf i ærmet i form af den polske A-kører Grzegorz Zengota, og han var derfor ikke helt afvisende over for tanken om, at Team Fjelsted kunne drille esbjergenserne en hel del mere, end de regnede med.
Det ændrede sig imidlertid, da han onsdag morgen blev vækket af en telefonbesked om, at den polske forbund ikke havde givet Zengota fri til matchen, og Morten måtte derfor i huj og hast indkalde ugens oversidder Nikolaj Busk Jakobsen og ændre holdopstillingen til tre B-kørere plus C og D.
Mortens forventninger var da også temmelig afdæmpede, da han umiddelbart før kørerne blev sendt på banen sagde:
– I går kaldte jeg Esbjerg favoritter; men i dag må jeg indrømme, at de er storfavoritter.

Desværre skulle det meget hurtigt vise sig, at han havde ret, for efter de fem første heats kunne Esbjerg bryste sig af ikke mindre end 24 points på lystavlen, mens Team Fjelsted haltede bagefter med bare 6 points. Og det var endda kun begyndelsen.
Ganske vist lykkedes det Team Fjelsted at redde to uafgjorte heats og en enkelt heatsejr; men bortset fra det oplevede de også i resten af matchen en sand nedslagtning som sluttede med et 30 points nederlag og dermed også tab af det eftertragtede bonuspoint.

Der var dog også lyspunkter, for et par af Fjelsted-kørerne befandt sig tydeligvis bedre på Korskro-banen end resten af holdet.
Således lykkedes det to gange for Patrick Hougaard at besejre Esbjergs førstekører Niels Kristian Iversen, og han sluttede matchen med en særdeles respektabel score på 14 point.
Og mindst lige så imponerende var det, da Fjelsteds yngstemand, Patrick Hansen gik på banen i sit første heat og gav Esbjergs holdkaptajn Mikkel Bech baghjul efter en forrygende flot kørt duel, som han i øvrigt kæmpede hårdt for at gentage, da han i heat 6 mødte René Bach og Jonas Jensen. Her lykkedes det dog René Bach at slippe forbi ham; men da Ulrich Østergaard samtidig sørgede for at henvise Jonas Jensen til sidstepladsen, endte det alligevel med aftenens første uafgjorte heat – og 4 point på Patricks konto efter to kørte heats.
Mindre godt gik det for Ulrich Østergaard, som efter ikke at have kørt i Esbjerg i de seneste fire år ikke følte sig helt hjemme på banen, og det samme kan uden overdrivelse siges om Nikolaj Busk og Nicki Barrett, som bestemt ikke havde en af deres bedste dage.

Der var formodentlig ikke mange, som på forhånd havde ventet, at det ville lykkes for Team Fjelsted at besejre Esbjerg på udebane, for sandt at sige er det ikke sket i mange år, uden at det dog har haft større betydning for slutstillingen.
Med Morten Svendsens ord er et nederlag i Esbjerg derfor heller ikke nogen katastrofe, og Team Fjelsted kan fortsat glæde sig over at være Ligaens tophold.

Resultat:

Esbjerg Vikings 57       Team Fjelsted 27  
1. Niels Kristian Iversen (A) 16 6h 1. Patrick Hougaard (B) 14 7h
2. Mikkel Bech (B) 13+3 6h 2. Nikolaj Busk Jakobsen (B)  1 5h
3. René Bach (B) 12+3 6h 3. Ulrich Østergaard (B)  6+2 6h
4. Michael Palm Toft (C) 10+3 6h 4. Nicki Barrett (C)  1 5h
5. Jonas Jensen (D)  6 4h 5. Patrick Hansen (D)  5 5h

Dagens Fighter: Jonas Jensen, EMS