Sikker sejr til Team Fjelsted

Sikker sejr til Team Fjelsted

Sikker sejr til Team Fjelsted

Holsted Tigers blev besejret med 47-35 i en forrygende Ligamatch med masser af dramatik og fede forbikørsler samt en flot debut for Fjelsteds D-kører.

IMG_0461

Peter Kildemand (blå) og Patrick Hougaard (rød) bragte Team Fjelsted på sejrskurs med en 5-1 sejr over Nicki Pedersen (gul) og Dawid Lampart (hvid) i dagens fjerde heat, og det lykkedes ikke siden for Holsted at generobre føringen. (Foto: © John L. Hansen)

Ganske vist havde vejrguderne fulgt Holsted Tigers eksempel og ændret programmet i forhold til det oprindeligt annoncerede, og vejr og vind var stillet tilbage til februar, da Team Fjelsted onsdag den 24. juni tog imod Holsted Tigers til det årlige Liga-opgør på Fjelsted Speedwaycenter. Men lige bortset fra den lille detalje blev det lige præcis det brag af en match, som alle speedway-fans drømmer om.
For det var der altsammen, både dramatikken, de forrygende forbikørsler, top-duellerne og lige nøjagtigt så meget spænding om udfaldet, at det var sjovt for både værter og gæster.

Efter et uafgjort første heat gjorde Fjelsted sit første forsøg på at tage føringen med en 4-2 sejr i heat 2. Holsted svarede imidlertid hårdt og kontant igen da deres D-kører, Sam Jensen, med Robert Kosciecha i hælene vandt tredje heat 1-5 foran Nikolaj Busk Jakobsen og Frederik Jakobsen og bragte Holsted i front, og da Peter Kildemand og Patrick Hougaard derefter fulgte op med at besejre Nicki Pedersen og Dawid Lampart 5-1 og vendte stillingen endnu en gang, var der for alvor lagt op til en tæt match. Og så var der oven i købet sørget for en passende mængde dramatik i form af hele tre styrt i første sving og to omstarter med alle fire kørere i netop heat 4.

Tre af de følgende fem heats sluttede da også uafgjort, deriblandt et ganske forrygende ottende heat med, hvor Patrick Hougaard og Dawid Lampart kæmpede en drabelig duel. Men det lykkedes alligevel Team Fjelsted at øge afstanden til gæsterne, da Patrick Hougaard og debutanten Frederik Jakobsen vandt sjette heat 4-2, og Nicolas Covatti vandt heat 9, mens Frederik scorede sit livs andet ligapoint, kunne Team Fjelsted gå til pausen med en seks points føring.

Givetvis havde Holsted regnet med at hente en god del af det tabte hjem i heat 10, hvor Nicki Pedersen og Robert Kosciecha efter de gængse beregninger ville have let spil over for Nicolas Covatti og Frederik Jakobsen, og Nicki Pedersen kunne da også glæde sine fans med endnu en heatsejr. Han måtte imidlertid kigge langt efter sin makker, da han på vej ud af sidste sving så sig over skulderen. For den, der pustede ham i nakken, var Frederik Jakobsen, som havde indledt en hæsblæsende jagt på den tredobbelte verdensmester, mens Nicolas Covatti fornøjede sig med at holde Kosciecha bag sig.

IMG_0583

Frederik Jakobsen (rød) fik en flot debut som ligakører, da han besatte andenpladsen i heat 10 efter Nicki Pedersen (hvid), mens det lykkedes Nicolas Covatti (blå) at henvise Robert Kosciecha (gul) til sidstepladsen. (Foto: © John L. Hansen)

Dermed var det Peter Kildemands og Nikolaj Busks tur til at tage en let sejr over Holsteds firer og femmer; men heller ikke her gik det helt efter beregning. Holsted valgte nemlig at køre dobbelt taktisk og sende Nicki Pedersen og Dawid Lampart på banen i stedet for Josef Franc og Sam Jensen, og også dette heat sluttede uafgjort.
Det samme gjorde heat 12, blot med den forskel, at Dawid Lampart denne gang kom først over stregen fulgt af Peter Kildemand og Patrick Hougaard, mens Nicki Pedersen fik lov at lukke leddet.

Med en seks points føring til Team Fjelsted før de nominerede heats havde Holsted således fortsat en – i det mindste teoretisk – mulighed for en sejr; men drømmen brast, da Nicolas Covatti vandt heat 13 med Nikolaj Busk på andenpladsen og bragte Fjelsted ti points foran gæsterne.
Det blev også den endelige pointforskel, da Nicki Pedersen sluttede dagens sidste heat som vinder med Patrick Hougaard på andenpladsen og Peter Kildemand som nummer tre, og Team Fjelsted kunne dermed slutte en speedwaymatch i verdensklasse med en sejr på 47-37.

Glimt fra matchen

Fotos: © John L. Hansen.

– Jeg er svært imponeret over hele holdets indsats, siger holdleder Morten Svendsen og fortsætter:
– Peter Kildemand havde en hård match i aften, hvor han måtte op imod Nicki Pedersen ikke bare i de sævanlige fem, men i alle sine seks heats, og Nicki er oven i købet en god starter og befinder sig godt på banen i Fjelsted. Så på den baggrund kan jeg ikke være utilfreds med, at Peter scorede et par point mindre, end vi plejer at se.

Nogle vil måske pege på, at Nikolaj Busk “kun” står noteret for 7 point; men heller ikke det får Morten til at beklage sig:
– Syv points ser måske ikke ud af så meget, men når man så lige lægger mærke til, at han også har scoret hele 5 bonuspoint, står der pludselig 12 betalte points på kontoen, og så ser regnestykket jo helt anderledes ud.

Hårdt presset finder holdlederen dog anledning til at fremhæve to af sine kørere:
– Hvis jeg skal nævne nogen specifikt, må jeg nok sige, at det i aften var Patrick Hougaard og Nicolas Covatti, som stak af med det hele, siger han. Patrick kører sindssygt godt, og Covatti skraber bare stille og roligt points til sig. Og når en C-kører scorer 13 betalte points på seks heats, kan hans holdleder da kun være tilfreds.

Og sidst, men ikke mindst har holdlederen selvfølgelig roser aftenens Liga-debutant, Frederik Jakobsen, som får disse ord med på vejen:
– Frederik er helt ung og har bare et par måneder bag sig som 500cc-kører, så selvfølgelig mangler han en masse erfaring; men til gengæld har han noget, som jeg med et moderne ord vil kalde “X-factor”. Han går ud og giver den lige en tand ekstra, når man mindst venter det.

– F.eks. havde jeg måske håbet på, at vi kunne være heldige og score to points i heat 10, hvis Covatti gjorde det rigtig godt; men jeg havde slet ikke overvejet muligheden for, at vi kunne slutte netop det heat uafgjort, og da slet ikke på den måde.  Men det er så lige nøjagtigt hvad jeg mener med, at Frederik har X-faktor, forklarer Morten Svendsen.

Morten regner da også bestemt med, at Frederik Jakobsen kommer på banen igen; men han understreger samtidig, at det ikke betyder, at Patrick Hansen nu er sat af holdet:
– Jeg synes nemlig ikke, at Patrick har fået kredit for sin indsats i de hidtidige matcher, forklarer han. For eksempel har holdopstillingerne i matcherne mod Grindsted og Munkebo sat ham over for langt stærkere og mere erfarne B-kørere, og det har gjort hans muligheder for at score points meget små. Så jeg tror fortsat på, at han kan præstere mere under de rigtige omstændigheder, og han er bestemt ikke færdig på holdet.

– Men når det så er sagt, har jeg selvfølgelig masser af roser til Frederik og ønsker ham tillykke med hans flotte debut som Liga-kører, slutter Morten Svendsen, som nu kan glæde sig over at have hele to stærke D-kørere at vælge imellem.

 

Team Fjelsted efter sejren over Holsted Tigers. F.v. Peter Kildemand, Nikolaj Busk Jakobsen, Nicolas Covatti og holdleder Morten Svendsen. Forrest Patrick Hougaard og Frederik Jakobsen, som i anledning af sin debut blev ‘døbt’ af holdkaptajnen. (Foto: © John L. Hansen)

Resultat:

Team Fjelsted 47       Holsted Tigers 37  
1. Peter Kildemand (A) 12 (6h)  1. Nicki Pedersen (A) 16 (7h)
2. Nikolaj Busk Jakobsen (B)  7+5 (6h)  2. Robert Kosciecha (B)  6+1 (6h)
3. Patrick Hougaard (B) 13+2 (6h)  3. Dawid Lampart (B) 10 (7h)
4. Nicolas Covatti (C) 11+2 (6h)  4. Josef Franc (C)  2 (4h)
5. Frederik Jakobsen (D)  4 (4h)  5. Sam Jensen (D)  3 (4h)

Dagens fighter: Frederik Jakobsen, FSK