Ny Fjelsted-sejr i Slangerup

Ny Fjelsted-sejr i Slangerup

 Ny Fjelsted-sejr i Slangerup

Med en sejr på 41-43 lykkedes det for anden gang Team Fjelsted at besejre Slangerup i årets første udebanematch. Men matchen var tæt, og sejren kom først i hus i sidste heat.

ssk-fsk_7806b

Peter Kildemand (hvid) og Ulrich Østergaard (gul) lagde stærkt ud med en 1-5 sejr i dagens første heat, som Ulrich Østergaard vandt, mens Slangerups førstekører Leon Madsen (rød) måtte se sig hensat til sidstepladsen efter holdkammeraten Kenneth Kruse Hansen. (Arkivfoto: John L. Hansen)

Det var en kampberedt holdleder Morten Svendsen, som for et par dage siden lovede, at Team Fjelsted ville give Slangerup kamp til stregen, når de to hold onsdag aften mødtes på Slangerup Speedway Center til årets første match i den Danske Speedway Liga.
Han holdt sit ord! For Slangerup fik så meget kamp til stregen, at det aldrig lykkedes dem at tage føringen, selv om de to hold stod à point hele tre gange i matchens løb, deriblandt efter dagens næstsidste heat, hvor stillingen var så ulideligt spændende som 39-39.
Mortens tro på, at det endnu en gang ville lykkes at bryde “Fort Slangerup-forbandelsen” gik imidlertid i opfyldelse, da Peter Kildemand og Ulrich Østergård gik på banen i heat 14 og kørte en 2-4 sejr hjem, og Team Fjelsted kunne dermed slutte en tæt og meget spændende match med en velfortjent 41-43 sejr.

Selvfølgelig forventes det af en holdleder, at han forud for næsten enhver match lover at gå efter sejren. Efter den veloverståede sæsonåbning kan Morten imidlertid afsløre, at han mente sine løfter alvorligt:
– Det var et af de mål, vi satte os allerede under team-weekenden i vinter, at vi ville vinde i Slangerup, fortæller han. Og så er det selvfølgelig fedt, når det så også lykkes. Det giver sådan en god fornemmelse for de kommende matcher.

Det samme gør selvfølgelig holdets indsats i åbningsmatchen, hvor ikke mindst Peter Kildemand imponerede med 18 betalte points på 6 heats – også kaldet “full max”:
– Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set en kører dominere en match så totalt, som Peter gjorde i aften, siger holdlederen. Han satte barren højt og kørte over målstregen en hel banelængde foran de øvrige – lige bortset fra det første heat, hvor han kom i mål i hælene på Ulrich Østergaard.
– Der er selvfølgelig altid plads til forbedringer; men jeg synes, at der i det hele taget blev gået til stålet, og også vores to B-kørere bød godt ind med en pæn pointhøst.

Morten har også ros til debutanten Patrick Hansen, som scorede sin karrieres to første ligapoint i matchen:
– Det siger sig selv, at en 16 års knægt er rystende nervøs, når han for første gang skal ud og køre mod langt mere erfarne modstandere, siger han. Det ville jeg i det mindste være, hvis det var mig. Men Patrick fik styr på det og hentede de to point, man kan forvente, så jeg er rigtig godt tilfreds og forventer mig meget af ham.

Holdlederen peger i den forbindelse på sammenholdet i ryttergården, hvor yngste kører bestemt ikke fik lov at stå alene med at få styr på hverken nerver eller teknik:
– Alle var flinke til at hjælpe ham i gang, akkurat som de plejer at hjælpe hinanden, og det var lækkert at se. Så alt i alt synes jeg, vi fik en rigtig god sæsonstart, og jeg er fuld af optimisme for sæsonen, slutter Morten Svendsen.

ssk-fsk_2586

Team Fjelsted efter sejren i Slangerup. F.v. Patrick Hansen, Nicki Barrett, Patrick Hougaard, Ulrich Østergaard, Peter Kildemand og holdleder Morten Svendsen. (Foto: Mike Andersen)

Resultat:

Slangerup Speedway Klub 41       Team Fjelsted 43  
1. Leon Madsen (A) 12+2  7h 1. Peter Kildemand (A) 17+1  6h
2. Kenneth Kruse Hansen (B) 11+1  6h 2. Ulrich Østergaard (B) 11+1  6h
3. Mikkel Michelsen (B)  8+1  6h 3. Patrick Hougaard (B) 10+1  6h
4. Jesper Søgaard (C)  6  5h 4. Nicki Barrett (C)  3  6h
5. Simon Nielsen (D)  4+2  4h 5. Patrick Hansen (D)  2  4h