Nikolaj Busk Jakobsen fortsætter i Fjelsted

Nikolaj Busk Jakobsen fortsætter i Fjelsted

Bruttotruppen 2016: Nikolaj Busk Jakobsen fortsætter i Fjelsted

Sidste år skrev Nikolaj Busk Jakobsen kontrakt med Team Fjelsted for tre år, og dermed er det en gammel nyhed, at han også trækker i Fjelsted-vesten i 2016. Men det bliver nyheden ikke mindre glædelig af.

busk_1558b

Nikolaj Busk Jakobsen tager i 2016 hul på sin fjerde sæson for Team Fjelsted, som også har sikret sig, at han er på holdet i 2017. (Foto: © John L. Hansen)

Holdleder Morten Svendsen er en mand med et sikkert øje for talenter, og han var ikke længe om at slå til, da den unge C-kører Nikolaj Busk Jakobsen midt i 2013 lidt uventet blev ledig på markedet efter et par sæsoner i Holstebros bruttotrup. Nikolaj blev omgående hentet til Fjelsted, hvor han hurtigt viste sig at leve op til holdlederens forventninger.Det førte helt naturligt til, at kontrakten blev forlænget for 2014, som desværre startede med, at Nikolaj pådrog sig en skulderskade, som bl.a. kostede ham hans deltagelse i den første af årets DM-finaler samt i flere af Team Fjelsteds matcher. Ikke desto mindre lykkedes det ham i sæsonens løb at forbedre sit snit så meget, at han blev kategoriseret som B-kører for den følgende sæson, lige som han opnåede at køre karrierens første Grand Prix-match, da han blev indsat som reserve med fuldt program ved GP i Vojens.

Det var da også en tilfreds holdleder, som i efteråret 2015 kunne afsløre, at Nikolaj Busk Jakobsen ville fortsætte i Team Fjelsteds bruttotrup i 2015, nu som B-kører, og at Nikolaj på sin side var så tilfreds med samarbejdet, at der var skrevet kontrakt for hele tre år.

Nikolaj Busk Jakobsen. (Foto: © John L. Hansen)

Nikolaj Busk Jakobsen. (Foto: © John L. Hansen)

Dermed er det selvfølgelig ikke den helt store overraskelse, at Nikolaj Busk Jakobsen også kører for Team Fjelsted i den kommende sæson; men holdleder Morten Svendsen glæder sig alligevel over at kunne bekræfte det:

– Nikolaj er en kører, jeg altid har forventet mig meget af, så jeg var glad, da han i sin tid kom til Fjelsted og endnu mere glad, da han besluttede at blive her, siger han.

– Jeg tror på, at han vil nå langt, fortsætter holdlederen. Det vil vi selvfølgelig gerne være en del af, og derfor prøver vi at dyrke hans talent.

Morten påpeger også, at Nikolaj i høj grad har “leveret varen” – både på sin plads på Team Fjelsted, men så sandelig også i andre sammenhænge.
Udover at være med til at hente årets sølvmedaljer til Fjelsted, erobrede Nikolaj således sidst i august andenpladsen ved det individuelle U21 EM, og han sluttede sæsonen med endnu en podieplads, da han sammen med det danske U21-landshold sikrede sig sølvmedaljerne ved VM i Australien, hvor han oven i købet blev noteret som sit holds topscorer. Og så fik han da forresten også tid til at køre for Rye House i England og for Sparta Wroclaw i Polen.

I 2016 skal Nikolaj udover at køre for Team Fjelsted også køre i den engelske Premier League for Peterborough Panthers, og han debuterer desuden i Sverige, hvor han skal køre i Allsvenskan for Västervik