Nervepirrende spænding før mødet med Holstebro

Nervepirrende spænding før mødet med Holstebro

Nervepirrende spænding
før mødet med Holstebro

Team Fjelsted lignede klare favoritter til onsdagens hjemmebanematch mod Holstebro, indtil et dobbeltstyrt i Peterborough søndag sendte Nicolas Covatti på skadeslisten. Dermed er det pludselig blevet svært at spå om matchens udfald.
Men én ting er sikker: Den bliver spændende!

IMG_0909

Peter Kildemand og Team Fjelsted havde udsigt til en let sejr over Holstebro på onsdag. Men uden holdets stærke C-kører, Nicolas Covatti, bliver matchen sandsynligvis meget mere spændende end forudset. (Foto: © John L. Hansen)

Team Fjelsted er kommet rigtig godt gennem sine første ni matcher i Superligaen 2015 og indtager lige nu andenpladsen i den samlede stilling. Knapt så godt er det gået for Holstebro, som ligeledes har kørt ni matcher, men ligger på sjettepladsen og halter 6 point efter Fjelsted.
Dermed har man i den sidste uges tid kunnet se frem til endnu en match med Team Fjelsted i favoritrollen, når Holstebro onsdag den 5. august kommer på besøg til sæsonens næstsidste ordinære Liga-match.
Søndag aften blev udsigterne imidlertid en hel del mere usikre for både onsdagens match og for resten af sæsonen, da et styrt i Peterborough kostede de to Fjelsted-kørere Nicolas Covatti og Ulrich Østergaard en tur på hospitalet, begge med en brækket hånd.

Ganske vist skulle Ulrich Østergaard efter planen sidde matchen mod Holstebro over, og hans skade får derfor ikke betydning for netop denne match; men der går nogle uger, før han igen bliver køreklar, og dermed bliver der selvfølgelig ekstra pres på holdets to andre B-kørere, Patrick Hougaard og Nikolaj Busk Jakobsen.

Derimod får Nicolas Covattis skade stor betydning for onsdagens match, hvor han i kraft af sit snit var sat på holdkortet som andenkører, og i hans tilfælde er der ingen erstatning ved hånden.
Derfor har holdleder Morten Svendsen måttet gå i gang med en intensiv og nervepirrende kamp mod uret i jagten på en ny C-kører – i første omgang til onsdag, men sandsynligvis også til næste uges matcher.

– Hvis vi tænker i point, er Covatti nok den kører, vi har vanskeligst ved at undvære, og det bliver meget svært at finde en anden C-kører, som levere det samme som han, udtaler holdlederen, som af samme grund er yderst forsigtig med at spå om matchens udfald.
– Jeg ville på forhånd have sagt, at vi var storfavoritter til mødet med Holstebro; men nu ligner det mere en fifty-fifty chance, i hvert fald indtil jeg ved, hvilke fem kørere, vi kan stille med, tilføjer han forsigtigt.

Der er således betydeligt størrre spænding om onsdagens match end forudset, og Team Fjelsted kan komme under hårdt pres.
Det samme gælder holdlederen, som står over for den kæmpeopgave også at skulle have et hold på plads til hele to matcher i næste uge.

OPDATERING
Tidligt tirsdag morgen faldt brikkerne på plads, da det lykkedes Morten Svendsen at hente den svenske kører Alexander Edberg til Fjelsted, hvor nogle sikkert endnu husker ham som medlem af bruttutruppen 2010.
I denne sæson kører Alex Edberg for Berwick Bandits i den engelske Premier League samt for Griparna i Allsvenskan.

team-fjelsted-05082015-c

Tidligt tirsdag morgen lykkedes det for Morten Svendsen at hente svenske Alexander Edberg til Fjelsted som erstatning for den skadede Nicolas Covatti, og onsdagens holdopstilling bliver dermed: Peter Kildemand (A), Nikolaj Busk Jakobsen (B), Patrick Hougaard (B), Alexander Edberg (C) og Frederik Jakobsen (D)

Dermed bliver holdopstillingen:

Team Fjelsted     Holstebro Speedway Klub
1. Peter Kildemand (A) 1. Bjarne Pedersen (A)
2. Nikolaj Busk Jakobsen (B) 2. Jesper B. Monberg (B)
3. Patrick Hougaard (B) 3. Andrej Karpov (B)
4. Alexander Edberg (C) 4. Thomas Jørgensen (C)
5. Frederik Jakobsen (D) 5. Mikkel B. Andersen (D)

Matchen køres onsdag den 5. august kl. 18.30 på Fjelsted Speedwaycenter.

Meteorologerne har planer om en grundig gennemvanding af banen natten mellem tirsdag og onsdag, men lover til gengæld perfekt speedway-vejr onsdag eftermiddag og aften.