Morten Risager trækker i Fjelsted-vesten

Morten Risager trækker i Fjelsted-vesten

Bruttotruppen 2016: Morten Risager trækker i Fjelsted-vesten

Team Fjelsted får en dansk C-kører med gode chancer for at blive Ligaens stærkeste

risager_9105

Morten Risager har aldrig tidligere kørt for Team Fjelsted; men til gengæld har han besøgt Fjelsted talrige gange som med forskellige modstander-hold. Som f.eks. her i 2014, hvor han kørte for Munkebo. (Foto: © John L. Hansen)

– Vi har gjort et virkeligt scoop! fastslår en begejstret holdleder Morten Svendsen ved præsentationen af denne uges tilvækst til Team Fjelsteds bruttotrup.
Og man forstår holdlederens begejstring, da han fortæller, at navnet på det nye medlem af truppen er Morten Risager, som i en alder af kun 28 år går ind i sin tolvte sæson som professionel speedwaykører og kommer til Fjelsted med en solid erfaring fra både de danske, men især de engelske baner.
Efter adskillige sæsoner som B-kører er Morten Risager oven i købet blevet kategoriseret som C-kører i 2016, og i betragtning af hans tidligere præstationer kan han godt gå hen og blive et realistisk bud på Ligaens stærkeste danske kører på den plads.

Holdlederen er i det mindste ikke i tvivl og betegner Morten Risager som årets mest spændende tilvækst til holdet:
– Jeg tror, Risager kan blive et stort aktiv, for han bliver rigtig stærk som C-kører og dermed har potentiale til at flytte en masse for os, siger Morten Svendsen og tilføjer, at der ikke var nogen anden dansk C-kører, han hellere ville skrive kontrakt med end netop Morten Risager.

Det vakte en hel del opsigt, da den dengang 16-årige Morten Risager i 2004 som den yngste udenlandske kører nogensinde skrev kontrakt med Coventry i den engelske Elite League, blot et år efter, at han var debuteret i 500cc-klassen for Slangerup.

risager_4006_ms

Morten Risager er klar til at trække i Fjelsted-vesten. (Foto: © Michael Schmidt)

Siden da har han været særdeles aktiv i England, hvor han i dag er bosiddende og i 2016 skal køre for Ipswich Witches.
Derudover har han også kørt i nogle sæsoner i Polen og Sverige samt selvfølgelig i Danmark, hvor han har kørt for flere klubber i både Ligaen og 1. division, lige som han bl.a har været holdkaptajn for det danske U21 landshold, vundet det individuelle Nordiske Mesterskab og været på podiet adskillige gange i andre mesterskaber.

Skader har dog i flere omgange givet ham et afbræk i karrieren. I 2011, hvor han herhjemme kørte for Holsted, blev hans sæson således kort, efter at han havde pådraget sig en alvorlig håndskade under en match i England, og da han året efter brækkede ryggen under et styrt i sæsonens første engelske match, nåede man helt frem til 2013, før han igen kom på banen i Den Danske Speedway Liga, denne gang for Munkebo, hvor han også kørte som B-kører i 2014.

Derfor kom det nok som lidt af en overraskelse, at Morten Risager ikke fik fast tilknytning til nogen dansk klub i 2015, hvor det kun blev til en enkelt gæsteoptræden for Grindsted.
Det bliver imidlertid meget anderledes, når han i 2016 trækker i Fjelsted-vesten – i det mindste hvis det står til holdlederen:
– Morten Risager er en rigtig dygtig kører, og ikke mindst er han en god hold-kører, fastslår Morten Svendsen. Og som C-kører er han selvfølgelig voldsomt attraktiv for enhver klub, så jeg er ovenud lykkelig over, at han har valgt at skrive kontrakt med Team Fjelsted!

Vi byder Morten Risager hjertelig velkommen til Fjelsted og glæder os til at se ham på banen.