Lidt for spændende

Lidt for spændende

Tæt og lidt for spændende

Returmatchen mellem Team Fjelsted og Grindsted blev ikke mindre tæt end de to holds første møde, og endnu en gang skulle man frem til sidste heat, før afgørelsen faldt.
Den var heldigvis i Fjelsteds favør, og dermed kom årets første bonuspoint på kontoen.

IMG_1174Der var tydelig begejstring over hele linjen, da det i sidste heat lykkedes for Team Fjelsted at redde endnu en sejr over Grindsted og dermed også årets første bonuspoint hjem. F.v. Peter Kildemand, Patrick Hougaard, Nicolas Covatti og holdleder Morten Svendsen med mikrokøreren Markus Czajkowski. Forrest: Ulrich Østergaard og Frederik Jakobsen. (Foto: © John L. Hansen)

Holdleder Morten Svendsen havde den betænkelige mine på før onsdagens returmatch mellem Team Fjelsted og Grindsted Speedway Klub, og det skyldtes ikke kun frygten for endnu en regnvejrsaflysning.
– Jeg har en ubehagelig følelse af, at Grindsted er stærke i aften, og at vi kommer til at kæmpe hårdt for vores tre point, udtalte han.

Han skulle vise sig at få ret i sin dystre spådom, for ganske vist åbnede Team Fjelsted matchen med en særdeles overbevisende 5-1 sejr, serveret af Peter Kildemand og Ulrich Østergaard, som overlod det sidste point til Grindsteds Miroslaw Jablonski, mens Michael Jepsen Jensen lukkede leddet; men det blev ikke et resultat, som blev gentaget lige med det samme.

IMG_1007-400Tæt! Peter Kildemand (blå) og Michael Jepsen Jensen (hvid). (Foto: © John L. Hansen)

Efter femte heat havde gæsterne således indhentet Fjelsteds føring, hvorefter de to hold fulgtes side om side helt frem til heat 9, som Grindsted benyttede til at slå hårdt igen med en 1-5 sejr, som  resulterede i den temmelig triste pausestilling 25-29.

På en eller anden måde føltes situationen på det tidspunkt lidt uvirkelig, især fordi Fjelsteds A- og B-kørere havde været gæsternes overlegne i de første ni heats. Men samtidig havde man oplevet det mareridt at se Ligaens vel nok stærkeste C-kører, Nicolas Covatti, køre sidst over stregen i tre af sine fire heats, og hans ene point lå så langt under hans sædvanlige score, at man måtte knibe sig i armen.

IMG_1712-bTæt! – Krystian Pieszczek (gul) og Patrick Hougaard (blå). (Foto: © John L. Hansen)

Optimismen i Fjelsted-lejren var da også til at overse, da Nico Covatti og Frederik Jakobsen kørte på banen for at møde Grindsteds topkørere i heat 10, og det virkede næsten uundgåeligt, at Grindsted ville udbygge deres føring med yderligere fire points.
Men det gik ganske anderledes.
I mellemtiden var det nemlig  konstateret, at Nico havde kørt med en revnet karburator, og da den først var udskiftet, var den “gamle” Nico Covatti tilbage, hvilket han i første omgang beviste ved at give Michael Jepsen Jensen godt og grundigt baghjul i det tiende heat, som sluttede uafgjort.

IMG_0974-400Tæt! – Ulrich Østergaard (blå), Miroslaw Jablonski (hvid) og Niki Lunna (gul). (Foto: © John L. Hansen)

Peter Kildemand og Ulrich Østergaard fulgte op med en 4-2 sejr i heat 11, og Patrick Hougaard og Peter Kildemand med en af samme slags i heat 12, og dermed var Fjelsted igen tilbage i kampen med stillingen 36-36.

Det er ikke for meget sagt, at spændingen var på bristepunktet inden det første nominerede heat, hvor Ulrich Østergaard og Nicolas Covatti mødte Michael Jepsen Jensen og Miroslaw Jablonski. Og den blev næste uudholdelig, da Nico gentog succesen fra heat 10 og igen henviste Grindsteds to topkørere til anden- og tredjepladsen.

IMG_1007-400Efter motorproblemer i sine første fire heats kom Nicolas Covatti (blå) stærkt igen og sluttede matchen med to gange at besejre Michael Jepsen Jensen (hvid). (Foto: © John L. Hansen)

Med stillingen fortsat uafgjort før sidste heat kunne Grindsted således holde liv i drømmen om at tage hævn og få både en sejr og et bonuspoint med sig hjem; men den drøm satte Peter Kildemand og Patrick Hougaard en stopper for da de gentog resultatet fra dagens allerførste heat og besejrede Krystian Pieszczek og Niki Lunna 5-1.

– Jeg kan bare sige, at jeg er lettet, siger Morten Svendsen efter matchen, for det gik desværre, som jeg havde frygtet, og matchen blev alt for tæt.
– Men vi fik de tre point, selv om det holdt hårdt, og publikum fik en spændende match uden et eneste styrt. Men set fra ryttergården blev den bare lidt for spændende, slutter holdlederen.

Resultat:

Team Fjelsted 44       Grindsted Speedway Klub 40  
1. Peter Kildemand (A) 15 6h 1. Michael Jepsen Jensen (A)  9 6h
2. Ulrich Østergaard (B)  9+2 6h 2. Mirosław Jabłoński (B)  8+2 6h
3. Patrick Hougaard (B) 12+2 6h 3. Krystian Pieszczek (B) 10 6h
4. Nicolas Covatti (C)  7 6h 4. Nike Lunna (C)  9+2 6h
5. Frederik Jakobsen (D)  1+1 4h 5. Emil Grøndal (D)  4+1 4h

Dagens fighter: Emil Grøndal, GSK

 

IMG_1061

Fjelsteds nykårede 85cc Verdens- og Europamester, Christian Thaysen, blev hyldet for sine præstationer i den store pause, hvor Klubformand Annette Vesterskov overrakte ham blomster og en plakette. (Foto: © John L. Hansen)