Kort match for banefolk, paraplypiger og ænder

Kort match for banefolk, paraplypiger og ænder

 En kort match for banefolk, paraplypiger og ænder

Banefolkene kæmpede for at få en mudret bane klar til matchen Fjelsted vs Grindsted, og det lykkedes, men til ingen nytte, for efter to et halvt heat stod regnen ned i stænger og matchen måtte aflyses.

IMG_0745Det blev en match, hvor paraplypigerne fik god gavn af deres paraplyer. (Foto: © John L. Hansen)

Speedwayfolk er og bliver optimister, og det gælder uanset om de er kørere, medhjælpere eller tilskuere.
I hvert fald var der overraskende mange speedwayfans, som onsdag aften havde trodset en ikke alt for lovende vejrudsigt med kraftige regnbyger i eftermiddagens løb og taget turen til Fjelsted Speedwaycenter for at opleve returmatchen mellem Team Fjelsted og Grindsted Speedway Klub. Oven i købet tog de det i stiv arm, at der gik det meste af tre kvarter, før kørerne kom på banen, og at underholdningen i mellemtiden blev besørget af en flok mindst lige så optimistiske banefolk, som kæmpede ihærdigt for at fjerne et tykt lag mudder fra banen og erstatte den med ny belægning i håb om at gøre banen køreklar.

Mirakuløst nok lykkedes det, banen blev godkendt og matchen kunne sættes i gang – af hensyn til tidspunktet dog uden den sædvanlige kørerpræsentation.

T

IMG_0681Ulrich Østergaard (blå) og Peter Kildemand (rød) startede matchen med en 4-2 sejr over Michael Jepsen Jensen (hvid) og Mirosław Jabłoński (gul). (Foto: © John L. Hansen)

il gengæld begyndte den med et speedway-heat i topklasse, nemlig mødet mellem Fjelsted-parret Peter Kildemand og Ulrich Østergaard og Grindsteds Michael Jepsen Jensen og Mirosław Jabłoński.

Helt som forventet fik publikum lov at opleve en dyst mellem de to Grand Prix-kørere i dagens første heat. Men de måtte  udkæmpe den i den mudderstrøm, Ulrich Østergaard efterlod sig, da han efter at have siddet over i de to seneste hjemmebanematcher kvitterede for at være tilbage i Fjelsted med en suveræn heatsejr med Jepsen Jensen og Kildemand på hhv. anden og tredjepladsen.

 

IMG_0711Nicolas Covatti (blå), Krystian Pieszczek (gul), Patrick Hougaard (rød) og Nike Lunna (hvid) ved starten på heat 2.(Foto: © John L. Hansen)

Dermed havde Team Fjelsted bragt sig to points i front, og det lykkedes dem at holde stillingen i det følgende heat, hvor Patrick Hougaard og Nicolas Covatti mødte Krystian Pieszczek og Nike Lunna.

Denne gang blev det Grindsteds C-kører, som tog sejren, men med Nicolas Covatti og Patrick Hougaard som nr. to og tre, sluttede heatet uafgjort, og stillingen 7-5 var fortsat i Team Fjelsted favør.

Der var således lagt op til endnu en spændende kamp i heat 3, hvor Ulrich Østergaard og Frederik Jakobsen stod over for Mirosław Jabłoński og Emil Grøndal, og det så også rigtig lovende ud indtil Frederik Jakobsen styrtede på den fjerneste langside.

IMG_0740Hetet, som aldrig blev kørt til ende. Frederik Jakobsen (blå), Miroslaw Jablonski (gul), Ulrich Østergaard (rød) og Emil Grøndal (hvid). (Foto: © John L. Hansen)

Han kom heldigvis uskadt fra sit uheld; men blev naturligvis udelukket fra omkørslen.

Den kom imidlertid aldrig, for endnu før kørerne kom på banen igen, stod regnen ned i stænger, og det blev besluttet at aflyse matchen.

Det var en gennemblødt og noget skuffet skare, som forlod Fjelsted Speedwaycenter, og det var kun en ringe trøst, at stævnespeakeren kunne meddele, at også aftenens to andre matcher i Esbjerg og Munkebo var druknet i regn.

IMG_0747

Selv ænderne så ud til at synes, at banen var for våd, og begyndte at søge hjemad. (Foto: © John L. Hansen)

Der er allerede fundet en ny dato for den aflyste match, som istedet køres onsdag den 29. juli kl. 18.30

Billetterne fra den aflyste match er selvfølgelig gyldige til erstatningsmatchen!