Endnu en liga-debutant i Fjelsted

Team Fjelsteds bruttotrup 2015:

Endnu en liga-debutant
til Team Fjelsted

Sidste år gjorde Patrick Hansen sig bemærket som bronzevinder ved YGT i Fjelsted.
Nu vender han tilbage som yngste medlem af Team Fjelsteds bruttotrup 2015.

patrick_hansen

Patrick Hansen sluttede sin karriere i 80cc-klassen med bronzemedaljer ved både VM og NM i 2013. Sin første sæson som 500cc-kører har han tilbragt på Slangerups 1. div. hold, og nu er han klar til at debutere i Den Danske Speedway Liga for Team Fjelsted. (Foto: ukendt)

Der er ikke mange speedwaykørere, som kan prale af at have kontrakt med et hold i Den Danske Speedway Liga i en alder af bare 15 år. Det var imidlertid, hvad Patrick Hansen fik mulighed for, da han nogle dage før sin 16 års fødselsdag skrev kontrakt med Team Fjelsted for sæsonen 2015 og dermed bliver yngste mand i næste års bruttotrup.
Ikke desto mindre har den unge sjællænder, som har hjemme i Jerslev ved Kalundborg, allerede en fuld sæson som 500cc-kører bag sig, efter at han i 2013 sluttede sin karriere i 80cc-klassen som bronzevinder ved både VM (YGT) og det Nordiske Mesterskab, og han har i den forløbne sæson kørt for Slangerup i 1. division samt været medlem af U-19 Landsholdet.

I Fjelsted er det endnu de færreste, som har haft lejlighed til at opleve Patrick i aktion på den store bane. Derimod vil mange sikkert huske ham fra kampen om Verdensmesterskabet ved YGT i 2013, hvor han viste sig som en kører, som kan trække esser ud af ærmet, når konkurrencen er allerhårdest og modstanderne stærkest.
Med en sjetteplads i både kvartfinale og semifinale, lignede han nemlig dengang ikke umiddelbart et bud på en podieplads; men den tætte kamp med verdenseliten i finalen fik for alvor kampgejsten op i ham, og han kørte en sikker bronzemedalje hjem. Og ikke mindst overraskede han alle, da han som den eneste af samtlige kørere vandt en heatsejr over den senere verdensmester, Frederik Jakobsen.

Den fightervilje kan blive rigtig nyttig, når han som medlem af Team Fjelsted skal kæmpe mod – og med – klassens topkørere, og holdleder Morten Svendsen glæder sig da også til at få ham på banen:
– Det er selvfølgelig altid vanvittigt spændende at starte med to så unge kørere som Patrick og Frederik og se, hvor langt talentet rækker, siger han. Men jeg er helt sikker på, at Patrick kommer til start.

– I øvrigt kan jeg ikke rose Patrick Hansen og hans team nok for den professionalisme og samarbejdsvilje, de har vist under kontraktforhandlingerne, fortsætter holdlederen.
– Det er jo altid en smule anderledes at tage imod en ny, ung kører, som ikke har baggrund i Fjelsted, og Patrick har lige siden sin start i mikroklassen i 2004 haft sin faste base i Glumsø. Men jeg synes, der er lagt op til et rigtig godt samarbejde, så jeg glæder mig meget over at have Patrick på holdet i 2015, slutter Morten Svendsen.

Patrick Hansen bevarer også fremover tilknytningen til sin barndomsklub, idet han i 2015 udover Team Fjelsted også skal køre på Glumsøs 1. div. hold.

Vi byder Patrick rigtig hjertelig velkommen i Fjelsted og glæder os til gensynet.