Anders Thomsen ude af DM!

Grundet et sammenfald i match datoer var Anders forpligtet af sin Polske klub, der længe inden DM-semifinalen skulle køres, havde reserveret fredag som en match dag i den internationale kalender.
Anders er ærgerlig over at skulle miste sin chance, fordi der er sket en fejl i koordineringen af datoer, hvor Speedway Kommissionen har lagt semifinalen på en dag, hvor han var bundet af sin polske kontrakt. Hvis Anders havde meldt afbud til Polen, havde han ikke alene fået en stor bøde, men også risikeret karantæne, så han havde ikke noget valg.
I første omgang var meldingen at Anders og Peter Kildemand stadig var med som DM kører efter den aflyste semifinale i Brovst. Anders kunne forvente at blive seedet, da han skal køre SEC Challenge i Ungarn. 
Det overraskede dog, da Anders modtog en e-mail mandag aften, hvoraf det fremgik, at han alligevel ikke var med i DM og at to andre kørere, der også skulle køre SEC Challenge i Ungarn, var blevet seedet til finalen, fordi de ikke kunne nå at være i Ungarn lørdag morgen, når de skulle køre i Brovst torsdag – Anders Thomsen er altså helt ude af DM!

DMU skriver i dag: DM-finalen bliver kørt uden landsholdskøreren Anders Thomsen. En aflyst match i Polen og den første semifinale i Brovst har i år betydet datosammenfald med udenlandske ligaer, hvor han også har forpligtet sig til at køre.
Peter Kildemand har været i samme situation som Anders Thomsen, men efter Sportskommission Speedways vurdering blev der foretaget en lodtrækning, hvor begge kørere deltog, og her blev Peter tildelt det Wild Card, som Sportskommissionen kan tildele i samarbejde med landstræneren.
Det er meget beklageligt, at vi har kørere, som grundet omstændighederne, ikke kan deltage i DM-finalen, men vi har forholdt os til reglementet.
Sportskommission Speedway ser alvorligt på sagen og vil fremadrettet arbejde med flere løsninger, så lignende episoder ikke gentager sig.
Grundet den manglende afklaring har det ikke været muligt at give en tilbagemelding til alle jer der har spurgt ind til Anders’ deltagelse før nu.

Direktør i Team Fjelsted Annette Vesterskov udtaler:

“Det er en vaskeægte skandale i dansk speedway! DM er det største nationale løb, man kører i Danmark, og alle kørere ønsker sig en plads, da de ganske enkelt sætter en stor ære i netop DM-finalen, og at man bestemt ikke på nogen måde ønsker at springe et år over i den sammenhæng. At en af de største profiler i Danmark pt. ganske enkelt udelukkes, fordi man ikke har tænkt sig om – det er simpelthen ikke OK. Der er ikke noget sted i denne verden, Anders hellere vil befinde sig, end på banen i Holsted d. 30. maj, og han er helt uden mulighed for selv at bestemme. Som kører i den polske liga, er man ganske enkelt under tvang, og det er den danske Union helt klar over. Når man således har lavet en fejl, hvilket jo er fair nok, for alle begår fejl, så burde man sørme have mandsmod nok til at rette op på denne fejl. Det har man så valgt ikke at gøre, eller også har man ikke modet. I stedet vælger man blot at beklage. Det er dybt rystende og ganske enkelt skandaløst!